Stop Spammer

Started by M-DVD, December 31, 2008, 07:31:43 AM

Previous topic - Next topic

quatermass

Quote from: sharingsunshine on September 07, 2009, 10:35:34 PM
This is a great mod and I have wanted to learn all I can so I have read the posts in this forum on the Stop Spammer mod. 

However, I haven't been able to find this answer.  It seems to be working fine with the exception of the icon links and color aren't showing up.  I have made sure the icon images are loaded in the default - images - icons folder.  But still they don't show up.  Only I still have this message at the bottom of members - awaiting activation.

0 Spammers have been blocked to date
Icon MoreInfo Not Spammer: This data wasn't in a DB. But you can check
Icon Suspect Suspect: This member couldn't be checked. Check now
Icon Spammer Spammers: See more info of activity of this spammer

Please advise why they aren't showing up?  I am using 1.1.10 using a modification to the default theme.

Thanks,

Randal

You've got a custom or non-default theme.
You need to copy the 3 gifs (moreinfo.gif,spammer.gif and suspect.gif) in Themes/Default/images/icons/ into your theme. ie Themes/your_theme_name_here/images/icons/

Bob Mueller

Quote from: danjam on September 08, 2009, 06:44:33 PM
Just did some quick tests and it seems there's been a slight change to the stopforumspam xml that is returned.

I've just amended it on our forum to fix this, and it seems to be working fine again. So it's just a case of waiting for M-DVD to update the mod :)
danjam, thanks for your work, but it appears it may be a while for M-DVD to fix this. Checking his profile shows he hasn't been on in a long time:

Personal Text:    On Hiatus
Date Registered:    March 20, 2008, 09:39:51 AM
Last Active:    July 11, 2009, 01:23:26 AM

Disappointing. I like this mod. Guess I'll give the other one a try for now.
--
Bob M.

Sometimes it takes therapy to put the past behind you. Other times, it takes a 20 gallon trash bag and a couple of cinder blocks.

snoopy_virtual

Quote from: danjam on September 08, 2009, 06:44:33 PM
Just did some quick tests and it seems there's been a slight change to the stopforumspam xml that is returned.

I've just amended it on our forum to fix this, and it seems to be working fine again. So it's just a case of waiting for M-DVD to update the mod :)

(I tried the other mod and while its very good and works flawlessly, I prefer the functionality of this one).

I think you could have told them exactly how to fix it.  ;)

I have seen also that stopforumspam have changed the xml response and I have been fixing it in my forum as well.

So far I have found one solution: We need to change the function checkDBSpammer.

It is inside the file Sources/Subs-Members.php, at the end of that file.

More precisely look for these lines:


// Procesing XML
preg_match_all('~<type>(\w+)</type>\n<appears>(\w+)</appears>~', $down_ok, $q_is_spammer);


And change them for these ones:


// Procesing XML
preg_match_all('~<type>(\w+)</type>.*\n.*<appears>(\w+)</appears>~', $down_ok, $q_is_spammer);


I suppose there are other possible solutions, but this one works.

This way we can wait untill M-DVD update the mod.

El verdadero sabio es aquel que lo ve todo, lo estudia todo, lo analiza todo y molesta poco.
A true wise man is he who sees everything, studies everything, analyses everything and hardly ever annoys.

quatermass

What exactly does this fix do?

GadgetNutt

Did I install this at a bad time? I see the author is on a hiatus.

I am experiencing the same issue that some others are having.

I just installed it, and it shows a correct install, but when I go to members,
and test some know spammers from the Stop Forum Spam database,
nothing happens. No change in icons, no red highlights

Is this due to the problem that Bob and Snoopy are talking about?

If any of you users could help, I would be grateful!!

Thanks, Mark
As always,
Thank You to this forum and its support people.

Mark

quatermass

Hi GadgetNutt,

You and me are in the same boat.

It seems to work though it doesn't display coloured icons.
I can search by clicking on individual fields to see if members are spammers. But the selected members option doesn't appear to work.

It looks like we're on our own....  :(

snoopy_virtual

#246
To quatermass and GadgetNutt:

YES.

Just a few days ago there was a change in the way stopforumspam processes the XML response to the queries.

And NO.

You are not on your own in this.

I have been working with M-DVD in this mod since he started it and I can give you a hand while he is away.

I already have given you a manual solution. As I said a few days ago you just need to change one line in a source file.

Anyway, just in case you are not confident enough editing php files, I have done a full package of the mod (version 2.3) with this line already changed for you.

The only thing you need to do is to un-install any version you have already, download this new version and install it.

I have already checked it in 10 different forums and it works perfect.

The only problem is I cannot access the mod's main page to upload this new version (only M-DVD can do that) so I have put it just now in my own server and it will be available there untill M-DVD answer the emails I have sent him.

In the mean time you can download this new version from here:

http://www.snoopyvirtualstudio.com/descargas/temp/StopSpammer_v2_3.zip





Modified by Snoopy on 28/09/2009:

I have erased that version from my server as M-DVD has already updated it in the mod's main page.

El verdadero sabio es aquel que lo ve todo, lo estudia todo, lo analiza todo y molesta poco.
A true wise man is he who sees everything, studies everything, analyses everything and hardly ever annoys.

Aleksi "Lex" Kilpinen

Quote from: snoopy_virtual on September 10, 2009, 07:46:18 AM
It is inside the file Sources/Subs-Members.php, at the end of that file.

More precisely look for these lines:


// Procesing XML
preg_match_all('~<type>(\w+)</type>\n<appears>(\w+)</appears>~', $down_ok, $q_is_spammer);


And change them for these ones:


// Procesing XML
preg_match_all('~<type>(\w+)</type>.*\n.*<appears>(\w+)</appears>~', $down_ok, $q_is_spammer);


I suppose there are other possible solutions, but this one works.

This way we can wait untill M-DVD update the mod.
Thanks for this snoopy_virtual, seems to work ;)
Slava
Ukraini!


"Before you allow people access to your forum, especially in an administrative position, you must be aware that that person can seriously damage your forum. Therefore, you should only allow people that you trust, implicitly, to have such access." -Douglas

How you can help SMF

FragaCampos

Yup! Thanks snoopy_virtual, it works!

sharingsunshine

Hello,

I loaded your zip file and I really appreciate your taking the time to do it.  However, I still don't have any graphics showing on the member page at the bottom.

I have put the 3 gifs in the proper place.  Does anything need a specific permisision to make the gifs and colors show up?

Randal
"The Herbs Place" for People and Pets
Supplements, Herbs, Pet Foods, and More!
http://www.theherbsplace.com

koobs

snoopy_virtual,
the mod you have made appears to work on keeping new spammers from registering but when checking existing members i am still getting nothing for known spammers
cheers,
koobs

quatermass

Quote from: koobs on September 12, 2009, 06:36:06 PM
snoopy_virtual,
the mod you have made appears to work on keeping new spammers from registering but when checking existing members i am still getting nothing for known spammers
cheers,
koobs

Me too.
Exactly the same situation.


Aleksi "Lex" Kilpinen

Checking existing members through the admin memberlist seems to work just like it used to for me.
If a spammer is recognised, he is added to the awaiting activation list.
Slava
Ukraini!


"Before you allow people access to your forum, especially in an administrative position, you must be aware that that person can seriously damage your forum. Therefore, you should only allow people that you trust, implicitly, to have such access." -Douglas

How you can help SMF

koobs

Sure? Mine does nothing with obvious spammers. Recent fresh install of everything and this mod is first one I applied. Like I said haven't had any new spammers since snoopy_virtuals' change and have '97 spammer blocked to date'... but cant do anything about existing members...

Aleksi "Lex" Kilpinen

#254
Quote from: koobs on September 13, 2009, 06:34:22 AM
Sure?
I'm sure it works for me - can't be sure it works for everyone though. I haven't had time or a reason to test too thoroughly.

EDIT: Actually I tested this further - and it doesn't seem to work a 100% after all.
When I tested this earlier it seemed to work, but now it didn't catch an already identified spammer in my member list. ::)
Slava
Ukraini!


"Before you allow people access to your forum, especially in an administrative position, you must be aware that that person can seriously damage your forum. Therefore, you should only allow people that you trust, implicitly, to have such access." -Douglas

How you can help SMF

quatermass

So let's sum up?

This Mod is no longer working 100% and appears to be unsupported?


Bob Mueller

I made snoopy_virtual's edit, and the mod now seems to be working again. When I checked my member list, it appeared as though nothing happened, because the "Awaiting Approval" link didn't come up. However when I clicked "Awaiting Activation," the "Awaiting Approval" link did pop onto the bar, so it seems to be working on this end.

Checking members found another 30-35 known spammers who had slipped through, or been added to the SFS database since they were approved as members.

I think it's working for now.
--
Bob M.

Sometimes it takes therapy to put the past behind you. Other times, it takes a 20 gallon trash bag and a couple of cinder blocks.

catfished

I just found this thread and I really don't have time to read through 13 pages so maybe I'm missing something obvious. My stop spammer mod which I have been recommending to everyone on here has totally stopped working. A spammer from any and or all spam lists can sign right up and post. It no longer puts anyone in the waiting for approval list.

This is happening on all four SMF forums that I admin. It was working fine on all of them and then it suddenly quit working about 3 or 4 days ago. It's as if the spammers found a way to bypass it. >:( :'( :'( It was so nice to have control of these $#@$%%# spammers but it didn't last long. :(
You use and like this forum software? Then show your appreciation and support by becoming a Charter Member.



CatfishEd.com

chrishicks

catfished, try this:

Quote from: snoopy_virtual on September 10, 2009, 07:46:18 AM

I think you could have told them exactly how to fix it.  ;)

I have seen also that stopforumspam have changed the xml response and I have been fixing it in my forum as well.

So far I have found one solution: We need to change the function checkDBSpammer.

It is inside the file Sources/Subs-Members.php, at the end of that file.

More precisely look for these lines:


// Procesing XML
preg_match_all('~<type>(\w+)</type>\n<appears>(\w+)</appears>~', $down_ok, $q_is_spammer);


And change them for these ones:


// Procesing XML
preg_match_all('~<type>(\w+)</type>.*\n.*<appears>(\w+)</appears>~', $down_ok, $q_is_spammer);


I suppose there are other possible solutions, but this one works.

This way we can wait untill M-DVD update the mod.

I just did the same not 15min. ago and I had a known spammer in my member list that we kept because the name amused a few people. After I did the fix I checked that member and it took a few but it moved the account to awaiting approval so it does work. Hope that helps

catfished

Quote from: chrishicks on September 13, 2009, 06:00:45 PM
catfished, try this:

Quote from: snoopy_virtual on September 10, 2009, 07:46:18 AM

I think you could have told them exactly how to fix it.  ;)

I have seen also that stopforumspam have changed the xml response and I have been fixing it in my forum as well.

So far I have found one solution: We need to change the function checkDBSpammer.

It is inside the file Sources/Subs-Members.php, at the end of that file.

More precisely look for these lines:


// Procesing XML
preg_match_all('~<type>(\w+)</type>\n<appears>(\w+)</appears>~', $down_ok, $q_is_spammer);


And change them for these ones:


// Procesing XML
preg_match_all('~<type>(\w+)</type>.*\n.*<appears>(\w+)</appears>~', $down_ok, $q_is_spammer);


I suppose there are other possible solutions, but this one works.

This way we can wait untill M-DVD update the mod.

I just did the same not 15min. ago and I had a known spammer in my member list that we kept because the name amused a few people. After I did the fix I checked that member and it took a few but it moved the account to awaiting approval so it does work. Hope that helps

Thanks chrishicks, I noticed that but wasn't sure about it. I just tried it on my biggest forum so we'll see what happens.
You use and like this forum software? Then show your appreciation and support by becoming a Charter Member.



CatfishEd.com

Advertisement: