• Welcome to Simple Machines Community Forum. Please login or sign up.
December 02, 2021, 02:47:49 PM

News:

Want to get involved in developing SMF, then why not lend a hand on our github!


2.0b3p: Can't send password reset e-mails?

Started by Mike Bobbitt, March 18, 2008, 03:04:24 PM

Previous topic - Next topic

Mike Bobbitt

March 18, 2008, 03:04:24 PM Last Edit: March 18, 2008, 08:46:26 PM by SleePy
Just upgraded a small board and things are looking good, but password reset e-mails aren't going out.

Other mail is delivered just fine, there is not log of a password reminder e-mail being generated on the server. I've tried with the mail queue on or off, no change. (I can see topic notifications etc. being queued up OK.)

Am I the only one seeing this?


Thanks
Mike

niko

March 18, 2008, 03:11:57 PM #1 Last Edit: March 18, 2008, 03:21:16 PM by SleePy
I think this is bug

Following seems to fix this:

Reminder.php

Replace

        if (!empty($row['openid_uri']))
            sendmail($row['email_address'], $emaildata['subject'], $emaildata['body']);
        else
        {
            // Set the password in the database.
            updateMemberData($row['id_member'], array('validation_code' => substr(md5($password), 0, 10)));
        }


With:


        sendmail($row['email_address'], $emaildata['subject'], $emaildata['body']);
        if (empty($row['openid_uri']))
        {
            // Set the password in the database.
            updateMemberData($row['id_member'], array('validation_code' => substr(md5($password), 0, 10)));
        }


Edit, For Team reference this bug is 1780
Websites: Madjoki || (2 links retracted by team, links out of date and taken over.)
Mods: SMF Arcade, Related topics, SMF Project Tools, Post History

WIP Mods: Bittorrent Tracker || SMF Wiki

Mike Bobbitt


Daggers

I have just tried the above solution, when clicking on the forgot password link I get 'Page cannot be displayed' :(

Mike Bobbitt

Double check the changes, you might have made a typo... Niko's note fixed it for me.

Daggers

I did an exact copy & paste :(

The page works without the added code but the email doesnt get sent

TheWrath!


vortex7

I had this problem too itss help but there was a little mistake

sendmail($row['email_address'], $emaildata['subject'], $emaildata['body']);
                        if (!empty($row['openid_uri']))


Just forget "!"

Thanks Niko

Advertisement: