• Welcome to Simple Machines Community Forum. Please login or sign up.
September 19, 2021, 04:40:38 PM

News:

Bored?  Looking to kill some time?  Want to chat with other SMF users?  Join us in IRC chat or Discord


Chinese and other special characters.

Started by nolefan, April 22, 2007, 11:29:58 AM

Previous topic - Next topic

nolefan


Hey folks...
I have a fresh install of SMF running with the lightning-dk theme by padexx ( http://raoulschinasaloon.com ).
Technically, SMF supports UTF-8 so if I type Chinese characters, they should show up... unfortunately, it's not the case. Which doesn't make sense ::) :(

Do I have to install the Chinese language pack before it can display Chinese characters?
I've done a search on the topic but none of the answers seemed to address my particular problem...

SleePy

Did you convert your forum to UTF-8?
Did you download the utf-8 language packs?
Jeremy D — Site Team / SMF Developer
Support the SMF Support team!
Profiles:GitHub
Join us on IRC Libera.chat/#smf

nolefan

Quote from: SleePy on April 22, 2007, 11:40:23 PM
Did you convert your forum to UTF-8?
Did you download the utf-8 language packs?

I didn't read anything about converting the forum to UTF-8... I figured that was the default option. ... me confused...

SleePy

SMF supports UTF-8. But by default it is disabled.

This document should help explain more.
http://docs.simplemachines.org/index.php?topic=865.0
Jeremy D — Site Team / SMF Developer
Support the SMF Support team!
Profiles:GitHub
Join us on IRC Libera.chat/#smf

nolefan

Hey there,

thanks for all the help and I apologize profusely ahead of time for being such a nag but I just can't seem to get this taken care of.

The forum is in EnglishUTF-8, the DB is in English UTF8 and so is the theme. If I type something in French, chinese, japanese and preview it, there is no problem... then, if I press "post" it shows up as a question mark...
I've looked everywhere I could for an explanation, a fix and nothing... please please please...


Sarge

Read the "How to convert to UTF-8?" section in the document that SleePy gave you a link to.

Have you converted your forum with Admin > Forum Maintenance > Convert the database and data to UTF-8?

    Please do not PM me with support requests unless I invite you to.

http://www.zeriyt.com/   ~   http://www.galeriashqiptare.net/


Quote
<H> I had zero posts when I started posting

nolefan

Quote from: Sarge on June 28, 2007, 07:43:21 AM
Read the "How to convert to UTF-8?" section in the document that SleePy gave you a link to.

Have you converted your forum with Admin > Forum Maintenance > Convert the database and data to UTF-8?

Hi Sarge,

I have read everything in the link SleePy gave me and spent loads of time in the admin section of my forum. I don't have anything in the forums maintenance that says " Convert Database and data to UTF-8".

the options I currently have are:
Optimize all tables to improve performance.
Check all files against current versions.
Find and repair any errors.
Recount all forum totals and statistics.
Empty out unimportant logs.
Convert HTML-entities to UTF-8 characters


SleePy

Did you try the default theme?
Not all themes support different character sets.
Jeremy D — Site Team / SMF Developer
Support the SMF Support team!
Profiles:GitHub
Join us on IRC Libera.chat/#smf

nolefan

Quote from: SleePy on July 05, 2007, 01:29:05 PM
Did you try the default theme?
Not all themes support different character sets.

I did. The problem as I finally found out was that the DB itself was in latin_swedish_ci for whatever reason ( freaking Fantastico install!!!! ) and I'm working on changing it to utf8_general_ci.
SMF itself is installed in 8tf-8 so the whole thing is a bit messy...

Sarge

July 06, 2007, 01:20:34 AM #10 Last Edit: July 06, 2007, 01:31:43 AM by Sarge
Quote from: nolefan on June 29, 2007, 01:02:57 AM
Quote from: Sarge on June 28, 2007, 07:43:21 AM
Have you converted your forum with Admin > Forum Maintenance > "Convert the database and data to UTF-8"?

I don't have anything in the forums maintenance that says " Convert Database and data to UTF-8".

Have you tried deleting the entry global_character_set = UTF-8 in smf_settings and going to Admin > Forum Maintenance again? If you do that, the link I mentioned should appear.

Open phpMyAdmin (if you can access it for your hosted account), select your forum database and click on the SQL icon. It looks like this:



Enter the query (copy/paste from below) into the box and click the Go button.

DELETE FROM `smf_settings` WHERE `variable` = 'global_character_set' LIMIT 1;

The query above works if your forum tables prefix is smf_ (which is the default). You can find the exact prefix for your forum in Admin > Server Settings > Database Tables Prefix -- if it is different from smf_ then you have to modify the query before running it in phpMyAdmin.


[edit]
Also check the variables mentioned in this post:
http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=165442.msg1056581#msg1056581

    Please do not PM me with support requests unless I invite you to.

http://www.zeriyt.com/   ~   http://www.galeriashqiptare.net/


Quote
<H> I had zero posts when I started posting

nolefan

thank you , thank you , thank you, thank you!!!!!

it worked!

Sarge

Great! I'm so happy for you! :D

If you need assistance in the near future with the same issue, feel free to post in this topic again.

Enjoy. :)

    Please do not PM me with support requests unless I invite you to.

http://www.zeriyt.com/   ~   http://www.galeriashqiptare.net/


Quote
<H> I had zero posts when I started posting

wtt

I also encountered the same problem. However, some sentences here are  too small. It is hard to read that. Just my 2 cents.
Bendigou( local shopping )
http://www.bendigou.com

Haoxiaoqu ( good districts )
http://www.haoxiaoqu.com

I am trying to link these two together!

Sarge

Quote from: wtt on November 24, 2007, 10:01:26 AM
However, some sentences here are  too small. It is hard to read that.

You mean the font size?

    Please do not PM me with support requests unless I invite you to.

http://www.zeriyt.com/   ~   http://www.galeriashqiptare.net/


Quote
<H> I had zero posts when I started posting

wtt

Hello Sarge, Yes, I meant the "Font Size"
"DELETE FROM `smf_settings` WHERE `variable` = 'global_character_set' LIMIT 1;" Is this statement right?

BTW, Are there step by step solution for this problem? I encountered the same problem here...

Quote from: Sarge on November 24, 2007, 06:35:10 PM
Quote from: wtt on November 24, 2007, 10:01:26 AM
However, some sentences here are  too small. It is hard to read that.

You mean the font size?
Bendigou( local shopping )
http://www.bendigou.com

Haoxiaoqu ( good districts )
http://www.haoxiaoqu.com

I am trying to link these two together!

wtt

"Have you tried deleting the entry global_character_set = UTF-8 in smf_settings "
How can I do that?
Bendigou( local shopping )
http://www.bendigou.com

Haoxiaoqu ( good districts )
http://www.haoxiaoqu.com

I am trying to link these two together!

wtt

"The problem as I finally found out was that the DB itself was in latin_swedish_ci for whatever reason ( freaking Fantastico install!!!! )" The same situation in my side. This seems to be a bug of Fantastico installation. I guess the guy who developed the software came from Latin countries... :)
Bendigou( local shopping )
http://www.bendigou.com

Haoxiaoqu ( good districts )
http://www.haoxiaoqu.com

I am trying to link these two together!

wtt

How did you do that? I encountered the same problem, but I couldn't find the way to do that right now...

"I did. The problem as I finally found out was that the DB itself was in latin_swedish_ci for whatever reason ( freaking Fantastico install!!!! ) and I'm working on changing it to utf8_general_ci.
SMF itself is installed in 8tf-8 so the whole thing is a bit messy..."
Bendigou( local shopping )
http://www.bendigou.com

Haoxiaoqu ( good districts )
http://www.haoxiaoqu.com

I am trying to link these two together!

Sarge

You don't have to post multiple times. If there's no reply after your last post, simply edit it.

Yes, it seems to be a Fantastico bug. It sets global_character_set as UTF-8 even if the tables are in latin1.

First, make a backup of your forum database. Then delete global_character_set from smf_settings (read reply #10 in this topic about how to do that). Then go to SMF Admin > Forum Maintenance and run "Convert the database and data to UTF-8?" -- SMF will convert the forum tables and set global_character_set to UTF-8.

    Please do not PM me with support requests unless I invite you to.

http://www.zeriyt.com/   ~   http://www.galeriashqiptare.net/


Quote
<H> I had zero posts when I started posting

Advertisement: