Advertisement:

Author Topic: Avatars  (Read 23756 times)

Offline Oldiesmann

  • SMF Friend
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 24,866
  • Gender: Male
  • Ask me about the function DB :)
    • oldiesmann on Facebook
    • Oldiesmann on GitHub
    • https://www.linkedin.com/in/michaeleshom on LinkedIn
    • @oldiesmann on Twitter
    • Archie Comics Fan Forum
Avatars
« on: August 16, 2004, 08:09:41 AM »
I just got out here today, only to discover that my avatar is kind of missing (the person who runs the site I was hotlinking it off of decided to upgrade the forums to the latest version of IPB (they've been running IPB since the beginning), and in the process wiped out all the custom avatars, including the one I use). I didn't think this was a big problem because I figured I could use Google's image search to dig it up elsewhere and hotlink it from there for now. I got to my profile and discovered that suddenly I can't link to remote avatars. I can only use what's available here. What happened? I want my avatar back!
Michael Eshom
Cincy Space - now open!

Offline andrea

  • SMF Friend
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 4,324
  • Gender: Female
  • I'm a smiley.
    • Smiley Sets
Re: Avatars
« Reply #1 on: August 16, 2004, 08:23:44 AM »
Did you check already if your remote avatar isn't to big?
Andrea Hubacher
Ex Lead Support Specialist
www.simplemachines.org

Personal Signature:
Most recent work:
10 Aqua Themes for SMF



Offline Oldiesmann

  • SMF Friend
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 24,866
  • Gender: Male
  • Ask me about the function DB :)
    • oldiesmann on Facebook
    • Oldiesmann on GitHub
    • https://www.linkedin.com/in/michaeleshom on LinkedIn
    • @oldiesmann on Twitter
    • Archie Comics Fan Forum
Re: Avatars
« Reply #2 on: August 16, 2004, 09:15:44 AM »
Andrea - it's not that it's not accepting the avatar, it's that I don't have the option to link to a remote avatar in the first place. It used to be there but now it isn't. The avatar is only 64x64, so size isn't a problem.
Michael Eshom
Cincy Space - now open!

Offline andrea

  • SMF Friend
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 4,324
  • Gender: Female
  • I'm a smiley.
    • Smiley Sets
Re: Avatars
« Reply #3 on: August 16, 2004, 10:14:53 AM »
Oh I see. Indeed the option is gone. Also in my profile. So maybe this belongs into the forum "site bug reports"?
Andrea Hubacher
Ex Lead Support Specialist
www.simplemachines.org

Personal Signature:
Most recent work:
10 Aqua Themes for SMF



Offline Oldiesmann

  • SMF Friend
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 24,866
  • Gender: Male
  • Ask me about the function DB :)
    • oldiesmann on Facebook
    • Oldiesmann on GitHub
    • https://www.linkedin.com/in/michaeleshom on LinkedIn
    • @oldiesmann on Twitter
    • Archie Comics Fan Forum
Re: Avatars
« Reply #4 on: August 16, 2004, 10:17:27 AM »
Probably. I'll go post it there too...
Michael Eshom
Cincy Space - now open!

Offline Oldiesmann

  • SMF Friend
  • SMF Super Hero
  • *
  • Posts: 24,866
  • Gender: Male
  • Ask me about the function DB :)
    • oldiesmann on Facebook
    • Oldiesmann on GitHub
    • https://www.linkedin.com/in/michaeleshom on LinkedIn
    • @oldiesmann on Twitter
    • Archie Comics Fan Forum
Option to Link to Remote Avatars is Gone
« Reply #5 on: August 16, 2004, 10:23:27 AM »
When I logged on this morning, I noticed my avatar had suddenly gone missing. After a quick check of the site where I was hotlinking that avatar from, I noticed that the admin (one of my friends - it's a church youth site) had finally decided to upgrade to the latest version of IPB (that site's been running IPB from the beginning), but instead of just upgrading the board, he wiped out the old one completely (I think) and then upgraded, causing all the custom avatars to be lost. I didn't think this was a big problem because I knew I could find it elsewhere using Google's image search. After finding another URL, I went to update the URL in my profile, and was surprised to find out that the option to link to a remote avatar is suddenly missing - I can only use the default avatars from this forum, so for now I chose to have no avatar (until the option to use remote avatars returns). Was this a mistake or is there a reason for this? I want my avatar back!
Michael Eshom
Cincy Space - now open!

Offline Killer Possum

  • SMF Friend
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 6,083
  • Professional Llama Charmer
    • SSPMark on GitHub
    • Some Secret Place
Re: Avatars
« Reply #6 on: August 16, 2004, 11:18:47 AM »
or maybe [Unknown] messed up th option lastnight when he upgraded to SMF 1.0 RC1+ :P

Offline andrea

  • SMF Friend
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 4,324
  • Gender: Female
  • I'm a smiley.
    • Smiley Sets
Re: Avatars
« Reply #7 on: August 16, 2004, 12:16:44 PM »
Probably. I'll go post it there too...

Not necessary. I will move that thread there.
Andrea Hubacher
Ex Lead Support Specialist
www.simplemachines.org

Personal Signature:
Most recent work:
10 Aqua Themes for SMF



Offline Tom

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 565
  • Gender: Male
    • Pogo Cheats
Re: Avatars
« Reply #8 on: August 16, 2004, 01:07:32 PM »
Users were reporting the same thing on my forum after I upgraded to RC1!

I figured it was just some permission I had wrong or something, but I was confused at why they were able to use them before and not now. When I checked, "Choose a remotely stored avatar" was set on X. IIRC, it was like that before but I just hadn't taken note of it or wondered why people were able to still choose remotely stored avatars even when they wern't allowed to. So, after the upgrade and users were reporting problems I just swiched it to allow and everything seems fine.


Offline nave

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 951
  • Gender: Female
Re: Avatars
« Reply #9 on: August 16, 2004, 01:22:48 PM »
this happened on one of my boards as well, after upgrade to rc1

what happened was, somehow the permission for remotely hosted avs in a profile was changed to .. X, like tom said. someone just needs to go into the permissions and change it back. is this a bug in the software though? is it meant to be like that and someone didnt realize it would change it for everyone who already had avatars that were remotely hosted?

anyway, its not just your profile.

Offline [Unknown]

  • SMF Friend
  • SMF Master
  • *
  • Posts: 36,102
  • Gender: Male
Re: Avatars
« Reply #10 on: August 16, 2004, 01:44:26 PM »
I think this may be a bug in the upgrader.

-[Unknown]

Offline [Unknown]

  • SMF Friend
  • SMF Master
  • *
  • Posts: 36,102
  • Gender: Male
Re: Avatars
« Reply #11 on: August 17, 2004, 04:36:33 AM »
Hmm, except that it changes "profile_remote_avata" to the correct permission, I can't see what could be wrong....

-[Unknown]

Offline andrea

  • SMF Friend
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 4,324
  • Gender: Female
  • I'm a smiley.
    • Smiley Sets
Re: Avatars
« Reply #12 on: September 04, 2004, 02:22:49 AM »
Looks like the issue has come into being again:
http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=16195.new#new
Andrea Hubacher
Ex Lead Support Specialist
www.simplemachines.org

Personal Signature:
Most recent work:
10 Aqua Themes for SMF



Offline Tony Reid

  • SMF Friend
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 4,151
  • Gender: Male
    • @AbsoluteBreeze on Twitter
    • www.fertilityfriends.co.uk
Re: Avatars
« Reply #13 on: September 06, 2004, 10:14:24 AM »
My users keep moaning that there avatars keep dissapearing too... :(

Tony Reid


My Big Board
www.FertilityFriends.co.uk/forum - An SMF powered forum with over 5 million posts

Offline andrea

  • SMF Friend
  • SMF Hero
  • *
  • Posts: 4,324
  • Gender: Female
  • I'm a smiley.
    • Smiley Sets
Re: Avatars
« Reply #14 on: September 06, 2004, 11:11:05 AM »
My users keep moaning that there avatars keep dissapearing too... :(



Isn't it fixed by reactivating that permission?
Andrea Hubacher
Ex Lead Support Specialist
www.simplemachines.org

Personal Signature:
Most recent work:
10 Aqua Themes for SMF



Offline digit

  • Sophist Member
  • *****
  • Posts: 1,364
  • Gender: Male
Re: Avatars
« Reply #15 on: December 09, 2004, 05:27:09 PM »
My users keep moaning that there avatars keep dissapearing too... :(



Isn't it fixed by reactivating that permission?

What do you mean by this????? "by reactivating that permission?"

I am dealing with the mysterious disappearing avatars too...

http://www.treasurenet.com/f/

Do I need to adjust the prermissions of the attachments directory or what????????

Thanks in advance.

Marc
« Last Edit: December 09, 2004, 05:29:45 PM by digit »
Happily using a heavily modified 1.1.16 version of SMF!

2748011 Posts in 320998 Topics by 50986 Members


SOLD my website - thanks it was a good run - they converted to vbadvanced. (and screwed it up good!)

Offline [Unknown]

  • SMF Friend
  • SMF Master
  • *
  • Posts: 36,102
  • Gender: Male
Re: Avatars
« Reply #16 on: December 09, 2004, 10:45:27 PM »
Go to Edit Permissions under administration and make sure the "choose a remotely stored avatar" permission is allowed.

-[Unknown]

Offline digit

  • Sophist Member
  • *****
  • Posts: 1,364
  • Gender: Male
Re: Avatars
« Reply #17 on: December 10, 2004, 11:32:29 AM »
Voila!!!!  Thank YOU!

  ::)
Happily using a heavily modified 1.1.16 version of SMF!

2748011 Posts in 320998 Topics by 50986 Members


SOLD my website - thanks it was a good run - they converted to vbadvanced. (and screwed it up good!)

Offline digit

  • Sophist Member
  • *****
  • Posts: 1,364
  • Gender: Male
Re: Avatars
« Reply #18 on: December 13, 2004, 11:30:06 AM »
Uh oh, I just upgraded to RC2 yesterday, and today noticed that several regular user's avatars are missing - with a broken icon - so I double checked under edit permissions and "choose a remotely stored avatar" IS allowed.

I wonder - NOW what's going on?  :'( :'( :'(
Happily using a heavily modified 1.1.16 version of SMF!

2748011 Posts in 320998 Topics by 50986 Members


SOLD my website - thanks it was a good run - they converted to vbadvanced. (and screwed it up good!)

Offline [Unknown]

  • SMF Friend
  • SMF Master
  • *
  • Posts: 36,102
  • Gender: Male
Re: Avatars
« Reply #19 on: December 13, 2004, 07:39:50 PM »
Make sure "check every time its displayed" is not checked.

-[Unknown]